نماد سایت پایگاه خبری گل تازه

بازار پسته در کرمان سکه شد/ هزاران نفر در حال تلاش شبانه روزی

4686686

گزاری مهر – گروه استان‌ها: شهرستانهای رفسنجان و انار در شمال استان کرمان قطب تولید در ایران محسوب می‌شوند و شهرت جهانی دارند، امسال بر خلاق سه سال گذشته رونق و کار شبانه روزی در این شهرستان‌ها و در شهرها و روستاها دیده می‌شود و رونق تولید و تلاش برای کسب ق و روزی افزایش یافته است.

لبخند پسته‌ها به روی کشاورزان و مردمی که شغلشان به کشت پسته وابسته است این روزها تداوم دارد و حدود یک میلیون نفر در این زمینه ارتزاق می‌کنند.

تنها در رفسنجان ۲۰ هزار نفر کارگر فصلی و حدود ۹ هزار نفر در شهرستان انار فعالیت و کار می‌کنند.

همچنین صدها مرکز فرآوری پسته در این دو شهرستان فعال هستند و و پیش بینی می‌شود هزاران تن محصول در این دو شهرستان در سال جاری به کشورهای مختلف صادر خواهد شد.

امسال در اکثر مناطق مستعد استان کرمان محصول پسته فراوان است و کار و تلاش در مزارع و باغ‌ها رونق چشمگیر یافته است.

ملان استان نیز در تکاپو هستند روند صادرات و گذاری پسته را تسهیل کنند تا زمینه ارزآوری بیش از گذشته فراهم شود

مسئولان استان نیز در تکاپو هستند روند صادرات و قیمت گذاری پسته را تسهیل کنند تا زمینه ارزآوری بیش از گذشته فراهم شود.

محمد یکی از کشاورزان اناری است که می‌گوید: سال جاری شاهد بهبود میزان بهره وری تولید محصول در باغ‌های پسته هستیم اما در دو سال قبل میزان تولید محصول تقریباً صفر بود.

وی عنوان کرد: امسال برداشت محصول بسیار خوب است و تنها بخشی از محصول دچار پوکی شده است که به دلیل سهمیه بندی برق برای روشن کردن موتور پمپ‌ها بود و آب در این فصل کمتر به باغ‌ها رسید.

معاون تولید سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: طی دو سال گذشته به دلیل تغیرات اقلیمی شاهد خسارت بسیار شدید باغ‌های پسته بودیم و تقریباً محصولی در باغ‌های استان برداشت نشد.

لطفی زاده بیان کرد: به همین دلیل کشاورزان طی این مدت به شدت کاهش پیدا کرد و خسارت‌های شدیدی به جای گذاشت.

وی افزود: امسال شکر خدا وضعیت تغییر کرده است و میزان قابل توجهی محصول پسته در باغ‌های استان کرمان تولید شده است.

ارزش متوسط پسته صادراتی کرمان یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار در سال جاری پیش بینی می‌شود

معاون تولید کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان ادامه داد: بالغ بر ۱۰۰ هزار تن تولید داریم که به کشورهای هدف صادر می‌شود.

لطفی زاده ادامه داد: ارزش متوسط پسته صادراتی کرمان یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار در سال جاری پیش بینی می‌شود.

این در حالی است که سال گذشته در مجموع در استان کرمان ۱۵ هزار تن محصول برداشت شد که کشاورزان برای تأمین نیاز بازار جهانی مجبور شدند از پسته سال‌های قبل که در انبارها نگهداری می‌شد استفاده کنند تا بازارهای جهانی را از دست ندهند.

پسته در شهرستان انار

فرماندار انار در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: در فصل برداشت پسته چیزی حدود ۸ هزار و ۵۰۰ عدد کارگر فصلی مشغول کار هستند.

توسعه آبیاری قطره‌ای در شهرستان انار

محسن صالحی با اشاره به خشکسالی در شهرستان انار گفت: با توجه به خشکسالی چند سالی است که آبیاری قطره‌ای در دستور کار قرار گرفته است.

بیش از ۱۸ هزار هکتار از باغات شهرستان انار به محصول پسته اختصاص دارد و برداشت یک ماه تا ۴۰ روز طول می‌کشد

صالحیگفت: بیش از ۱۸ هزار هکتار از باغات شهرستان انار به محصول پسته اختصاص دارد و این برداشت یک ماه تا ۴۰ روز طول می‌کشد.

وی افزود: با وجود اینکه چند سالی بود که بر اثر نوسانات دمایی و سیل زدگی محصول در این شهرستان دچار نقصان شده بود ولی امسال محصول مطلوب است و پیش بینی می‌شود بیش از ۱۰ هزار تن پسته برداشت شود.

لزوم چاره اندیشی برای رفع مشکلات کشاورزان

وی ادامه داد: در شهرستان انار ۴ نمونه پسته از قبیل احمد آغایی، فندقی، کله قوچی و اکبری وجود دارد که بیشترین محصول این شهرستان از نوع اکبری اناری است وب یش از ۵۰ ترمینال فوق مکانیزه به کار شستشو و خشک کردن و فرآوری پسته فعالیت دارند و همچنین بیش از ۱۰ هزار تن پسته هم از استان‌های دیگر جهت فرآوری پسته به این ترمینال‌ها می‌آورند.

وی افزود: هر سال کشاورزان هزینه‌های بسیاری برای آماده سازی باغ‌ها برای تولید محصول جدید انجام می‌دهند در واقع پسته از جمله محصولاتی است که برای تولید آن باید در کنار هرس ان، نگهداری و مراقبت‌های ویژه و هزینه بری نیاز دارد ضمن اینکه باغ‌ها به و سم پاشی دائمی نیاز دارند.

وی گفت: خشکسالی و تغییرات اقلیمی مشکلات بسیاری در استان کرمان ایجاد کرده است و باید در راستای رفع این مشکلات چاره اندیشی شود.

به این خبر امتیاز دهید
خروج از نسخه موبایل