نماد سایت پایگاه خبری گل تازه

رصد دقیق آمار تولید با صدور شناسنامه ممکن می شود

4637319

به گزارش نگار مهر، حدنگاری و مشخص کردن حدود اراضی و باغی یکی از اولویت‌های در دولت سیزدهم است.
این مساله از دولت‌های قبل مطرح بود اما به طور کامل اجرا نشد.
شناسنامه دار کردن باغات و سنددار شدن اراضی کشاوی از بسیاری اختلافات جلوگیری کرده و به برخی از مناقشات پایان می‌دهد.

حدنگاری و سنددار شدن زمین‌های کشاورزی موافقان و مخالفانی دارد.
موافقان از پایان اختلافات می‌گویند و اینکه در ادامه مشخص خواهد بود هر محصول در کجا و از سوی کدام کشاورز کشت شده است اما مخالفان معتقدند سنددار کردن اراضی کشاورزی زمینه تغییر کاربری این زمین‌ها را به وجود می‌آورد و مالکان با داشتن سند به راحتی می‌توانند این زمین‌ها برای ساخت و ساز واگذار کرده یا خود مبادرت به تغییر کاربری کنند.
به هر روی شناسنامه دار شدن زمین‌های کشاورزی و البته محصولات آن از ضروریات برای رصد آمار تولید است ولی در این قانون باید تمهیداتی اندیشیده شود که خطر تغییر کاربری به حداقل برسد.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: یکی از پیش‌نیازهای تولید و تجاری‌سازی محصولات، داشتن آمار و ارقام دقیق به ویژه در بخش باغبانی است و شناسنامه‌دار کردن باغات کشور در راستای تولید تجاری، تولید محصول سالم و مدیریت باغات در حال اجرا است.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، محمدمهدی برومندی با بیان این که اجرای طرح شناسنامه‌دار کردن باغات کشور به اتاق اصناف کشاورزی ایران سپرده شده است، اظهار داشت: معاونت امور باغبانی، نظارت بر صدور شناسنامه باغات را انجام می‌دهد.

برومندی سطح باغات کشور را سه میلیون هکتار عنوان و با ابراز امیدواری از سرعت گرفتن شناسنامه‌دار کردن باغات، تصریح کرد: صدور شناسنامه برای باغات کمک می‌کند که محصولات را در بازارهای داخلی و خارجی رصد کنیم و سازمان‌های نظارتی مانند سازمان غذا و دارو اگر برحسب انجام وظایف خود، در آزمایشگاه‌های مرجع در مورد ‌ای با مشکلی روبرو شوند، مشخص می‌شود آن محصول در کدام باغ تولید شده است‌.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در همین حال ابراز کرد: برای هر برنامه‌ریزی علمی، دقیق، دانش‌محور و دانش‌بنیان در حوزه باغبانی نیاز به تهیه شناسنامه می‌باشد.

وی در ادامه از توسعه کشت ۵۰ هزار هکتاری خبر داد و گفت: با آغاز سال زراعی جدید، متعهد شده‌ایم که ۵۰ هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی را در زارها با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) داشته باشیم.

برومندی اضافه کرد: در تمام استان‌های کشور، برش استانی توسعه کشت ۵۰ هزار هکتار گیاهان دارویی را مشخص کرده‌ایم و در هر استان گونه‌های مزیت و مناسب با اقلیم برای کشت تعیین شده است.

به این خبر امتیاز دهید
خروج از نسخه موبایل