به خبرنگار مهر، علی مقری فریز صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران آخرین دستاوردهای پژوهشی این مرکز در نمایشگاه پژوهش وفناوری خراسان جنوبی را تشریح و اظهار کرد: در این نمایشگاه مهم ترین دستاوردهای این مرکز از جمله محصولات کم آب بر، تحقیقات زراعی مانند انواع سورگم ها، ارزن ها، غلات سازگار با آب و هوا را به نمایش گذاشته شد.
رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی گفت: همچنین آخرین دستاوردها که به طور معمول حدود ۵ رقم گندم سازگار با شرایط اقلیمی شرق کشور است، ارایه شد.
مقری ادامه داد: گندم هایی که در برابر تنش های جغرافیای اعم از تنش های آخر فصل، تنش خشکی، شوری مقاوم است وهمچنین چهار رقم جو و «پنبه رقم خرداد» نیز برای ترویج و معرفی به نمایش گذاشته شد.
احیای بذر پنبه خودرنگ
رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی همچنین به احیای بذر پنبه خود رنگ مله اشاره کرد که منسوخ شده بود اما دوباره با نشاء احیاء شده و کشت آن توسعه یافته است.
وی ادامه داد: علاوه بر این در محصولات باغبانی دو رقم عناب «ماژان» و «سیوجان» هم برای اولین بار در کشور معرفی شد و دو رقم چینی هم سازگار آن با اقلیم در حال بررسی است.
به گفته مقری همچنین برای اولین بار محصول زرشک در کشور در این مرکز تعیین رقم خواهیم شد چرا که زرشک بی دانه در انحصار خراسان جنوبی است.
رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی افزود: این مرکز سالیانه ۵۰ پژوهش ملی و ۱۶ طرح استانی از محل اعتبارات از منابع ملی و استانی انجام می دهد.
افزایش اعتبار طرح های پژوهشی
مقری اظهار کرد: سال گذشته برای طرح های خراسان جنوبی ۱۴۰ میلیون تومان اعتبار تخصیص یافت که این رقم امسال به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش می یابد.
وی اضافه کرد: در اعتبارات ملی رشد درآمدی خوبی محقق شده و خراسان جنوبی سومین استانی است که بالاترین نرخ درآمدی را در کشور داشته است، به گونه ای که در پنج سال اخیر، درآمد این مرکز، از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به بالای ۹ میلیارد تومان رسیده است.
رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی تاکید کرد: این درآمد از محل تولید محصولات مزیت دار، ارقام و بذرهای تولیدی حاصل شده و بخشی از آن یعنی حدود ۳۰ درصد به اعتبارات پژوهشی اختصاص می یابد.