به گزارش خبر گزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، تولید و استفاده از کودهای شیمیایی به انتشار مقدار زیادی گازهای گلخانه ای مانند نیتروز اکسید منجر می شود.
همچنین تولید آنها نیز بسیار انرژی بر است زیرا از فرایندی استفاده می شود که نیازمند به دما و فشار بالا است.
کشاورزان برای اجتناب از این پیامدهای منفی بیشتر اوقات از کودهای زیستی استفاده می کنند که حاوی میکروارگانیسم های مفید مانند باکتری های تثبت کننده نیتروژن است تا قابلیت باروری خاک را ارتقا دهند و از سلامت گیاه پشتیبانی کنند.
هرچند این روش ها حافظ محیط زیست هستند اما از گیاه در مقابل آفت ها دفاع نمی کنند.
اکنون محققان دانشگاه ام آی تی روشی برای ارتقای باکتری یافته اند تا گیاهان را در مقابل گونه های مهاجم محافظت کنند تا به این ترتیب بتوانند کودهای شیمیایی را در مزارع جایگزین کنند.
باکتری علاوه بر آنکه مواد مورد نیاز را در اختیار گیاهان قرار می دهد، به احیای خاک و حفاظت از حشرات کمک می کند.
اما از آنجا که میکروارگانیسم ها نسبت به گرما و رطوبت حساس هستند، تولیدکنندگان قبلا نمی توانستند آنها را در مقیاس بزرگ و مورد نیاز کشاورزان تولید کنند.
مهندسان شیمی ام آی تی یک پوشش فلزی آلی ابداع کرده اند که سلول های باکتری را از آسیب های محیطی حفظ می کند و همزمان جلوی رشد یا فعالیت آنها را نمی گیرد.
این فرایند سبب می شود باکتری های مذکور برای حفاظت از آفت های گیاهی ایده آل باشند و همزمان به حفظ محیط زیست کمک کنند.
آریل فورست مولف ارشد پژوهش در این باره می گوید: این باکتری ها می توانند تا دمای ۱۳۲ درجه فارنهایت را تحمل کنند.
این بدان معناست که لازم نیست آنها را در دمای سرد ذخیره کرد.
فلزاتی که در پوشش باکتری به کار رفته اند از جمله آهن، منگنز، آلومینیوم و روی و همچنین ترکیبات الی به کاررفته در آن از سوی سازمان غذا و دارو آمریکا ایمن اعلام شده اند.
ترکیبی به نام پلی فنول ماده ای است که به طور طبیعی در گیاهان وجود دارد و به دلیل وجود ویژگی های آنتی اکسیدانی می تواند از آسیب سلولی جلوگیری کند.
فورست در این باره می افزاید: ما از این ترکیبات گرید خوراکی طبیعی استفاده می کنیم که برای مزایایشان شهرت دارند و نوعی زره برای محافظت از میکروب ها می سازند.
محققان ۱۲ نوع پوشش مختلف را آزمایش کردند و متوجه شدند تمام آنها تا دمای ۵۰ درجه سانتیگراد(۱۲۲ درجه فارنهایت) و رطوبت تا سطح ۴۸ درصد از باکتری محافظت می کنند.
آنها همچنین اشاره کردند این پوشش نرخ جوانه زدن دانه ها را تا ۱۵۰ درصد بهبود می دهد.
دانه های به کار رفته در این پژوهش شامل ذرت، تربچه و شوید بودند.