گام بلند جهاد کشاورزی استان همدان در ارتقای بهرهوری
به گزارش خبرگزاری مهر، رضا بهراملو در ششمین کاروان ترویج بهرهوری ویژه الگوی کشت ملی با اشاره به اینکه تغییر اقلیم در استان اتفاق افتاده است اظهار کرد: به استناد آمارها در خصوص افزایش چند درجهای دما و کاهش بارندگی حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد نسبت به مدت متوسط تغییر اقلیم مشهود است.
وی با بیان اینکه باید کشاورزی متناسب با اقلیم و سازگار با شرایط باشد افزود: در یک میلیون هکتار مساحت اراضی کشاورزی استان سالانه ۴.
۸ میلیون تن محصول تولید میشود از همین رو ارتقای بهرهوری باید مجدانه در دستور کار باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان یادآور شد: ۸۷ درصد محصولات زراعی استان وابسته به آب است بنابراین اقدامات درخوری باید در راستای مصرف بهینه آب و خاک مد نظر باشد.
وی با تاکید بر اینکه متولیان تولید، کشاورزان و بهرهبرداران از آب مراقبت کنند گفت: استفاده از آخرین یافتههای علمی، بهرهگیری از کشتهای گلخانهای و بهرهمندی از یاوران تولید و کشاورزان نمونه ملی در استان گامی بزرگ در ارتقای بهرهوری به شمار میرود.
بهراملو در ادامه خاطرنشان کرد: نقشه راه کشاورزی استان از اقدامات ارزشی در این حوزه است که ماحصل تلاش شبانه روزی همه همکاران جهادی سازمان جهادکشاورزی است.
وی با تاکید بر اینکه با تدوین نقشه راه نشان دادیم به دنبال تولید تصادفی و سنتی نیستیم اظهار کرد: تولید باید هدفمند باشد به طوری که از وضع موجود به وضع مطلوب ارتقا یابیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه نقشه راه کشاورزی نشان میدهد در هر بخش و در هر نقطه چه مقدار تولید نیاز است تصریح کرد: این مهم برای نخستین بار در کشور و در استان به نتیجه رسیده به نحوی که مراحل تولید در سال زراعی جدید بر این اساس آغاز شده است.
وی در بخش دیگر با تاکید بر اهمیت اجرای الگوی کشت اظهار کرد: الگوی کشت، طرحی آبمحور است و کشت جایگزین، تمرکز بر محصولات آببر و تولید بیشتر در این طرح پیگیری میشود.
بهراملو از پایلوت الگوی کشت در ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی استان خبر داد و افزود: با اجرای این میزان الگوی کشت در استان ۸.
۵ میلیون مترمکعب آب صرفهجویی میشود.
وی در بخش دیگر با بیان اینکه فرآوری محصولات کشاورزی و احداث سردخانهها کاهش ضایعات و افزایش بهرهوری را به دنبال دارد یادآور شد: فرآوری محصولات کشاورزی در راستای ارزآوری و اشتغالزایی تأثیر بسزایی دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان امنیت غذایی پایدار را هدف نهایی سازمان جهاد کشاورزی دانست و گفت: استفاده بهینه از آب و خاک ارتقای بهرهوری ایجاد میکند بنابراین باید از تک تک قطرات آب بهینه استفاده کرد.
وی در پایان متذکر شد: اجرای طرحهای کشاورزی، دانشبنیان و ایده محور زمانبر است از همین رو اثربخشی طرحهای کاربردی در عرصه کشاورزی بین ۲ تا سه سال زمان نیاز دارد.