ردهبندی ۳۱ استان کشور در سهم فروش گندم
به گزارش خبرنگار مهر، گندم محصولی استراتژیک است که خرید آن عمدتاً از سوی دولت انجام میشود.
این محصول، ماده اولیه بسیاری از اقلام غذایی از جمله نان، ماکارونی، انواع کیک، بیسکویت و… است.
حدود ۱۰ تا ۱۱ میلیون تن گندم برای تأمین آرد مورد نیاز نانواییها مورد استفاده قرار میگیرد و تقریباً دو میلیون تن نیاز صنایع غذایی کشور است.
کیفیت این محصول در مناطق مختلف متفاوت بوده و بهترین نوع آن مربوط به کشت آبی است.
به گفته مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی، حدود ۸.
۵ تا ۹ میلیون تن تولید از اراضی آبی و بین ۴.
۵ تا ۵ میلیون تن تولید مربوط به اراضی دیم است.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، ۳ استان با فروش بیش از یک میلیون تن گندم، بیشترین میزان فروش این محصول را داشتهاند که به ترتیب شامل استانهای خوزستان با ۱۷ درصد، کردستان با ۱۱ درصد و فارس با ۱۰ درصد میشود.
بر اساس این گزارش، از ۴ استان دیگر نیز بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تن گندم خریداری شده است که به ترتیب شامل استانهای کرمانشاه با ۸ درصد، آذربایجان غربی با ۶.
۵ درصد، گلستان با ۵.
۵ درصد و لرستان با ۵ درصد میشود.
بعد از ۷ استان پیشتاز در خرید تضمینی گندم که در مجموع ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تن، معادل بیش از ۶۲ درصد گندمهای خریداری شده را به خود اختصاص دادهاند، در ۲۴ استان بعدی، به ترتیب میزان خرید گندم به شرح زیر اعلام شده است:
در استانهای آذربایجان شرقی، زنجان، همدان، خراسان رضوی، ایلام، اردبیل، مرکزی، کرمان، قزوین، تهران، بوشهر، مازندران و اصفهان به ترتیب بین یک تا ۵ درصد از کل گندم کشور را در طرح خرید تضمینی به دولت تحویل دادهاند.
همچنین استانهای خراسان شمالی، کهگیلویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، چهارمحال و بختیاری، البرز، خراسان جنوبی، قم، یزد و گیلان، به ترتیب زیر یک درصد از کل گندم خریداری شده را به خود اختصاص دادهاند.