ضرورت پایش و رصد کرم برگ خوار پاییزه در مزارع کرمانشاه

0
۰
(۰)

کیومرث اکبری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه کرم برگ خوار پاییزه آفتی قرنطینه‌ای و برای استان آفت مهمی تلقی می‌شود، اظهار کرد: با توجه به اینکه این آفت در چهار استان کشور مشاهده شده لذا ردیابی، پایش و رصد میزبان‌های آفت در استان کرمانشاه ضروری است.

وی افزود: کرم برگ خوار پاییزه آفت خطرناک ۸۰ گونه گیاهی در کشورهای مختلف است و با توجه به اینکه استان کرمانشاه دارای تنوع آب و هوایی و گیاهان کشاورزی است می‌تواند هدف حمله این آفت قرار بگیرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به ردیابی سالیانه هفت هزار هکتار از مزارع برای مشاهده و پایش کرم برگ خوار پاییزه، تصریح کرد: در سال اخیر در ۱۴ هزار هکتار روش مشاهده‌ای و فرمونی انجام شده که خوشبختانه آفت مذکور مشاهده نشده است.

اکبری میزبان آفت کرم برگ خوار پاییزه را بیش از ۵۰ هزار هکتار برشمرد و گفت: ردیابی و پایش آفت توسط همه کارشناسان حوزه جهاد کشاورزی در دستورکار است و در این راستا هوشیاری و مشارکت کشاورزان و بخش خصوصی هم ضرورت دارد.

وی در ادامه از کشاورزان و کارشناسان حفظ نباتات و پهنه‌ها انتظار دارد در تمامی بازدیدها به بحث ردیابی و پایش آفت مذکور توجه داشته باشند و گزارشات و مشاهدات خود را به استان منتقل کنند.

اکبری بیان کرد: برای این آفت روش مشاهده، فرمونی و نوری استفاده می‌شود و اقدامات کنترلی شیمیایی و غیر شیمیایی بر علیه آفات اگر به خوبی انجام شود می‌تواند روی آفت تأثیر بگذارد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: ردیابی کرم برگ خوار از ابتدای فصل پاییز تا آخر فصل و اقدامات کنترلی قوی بسیار مهم است.

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیازدهی روی یکی از ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آراء: ۰

تاکنون هیچ امتیازی داده نشده، اولین کسی باشید که امتیاز می‌دهد.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Leave A Reply

Your email address will not be published.