بانک ژن خراسان رضوی بازوی توانمند شناسایی تخلفات شکار و صید است

0
۰
(۰)

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا اشرف زاده با حضور در منطقه حفاظت شده ارس سیستان، از مراحل اجرا و تحقیقات طرح بررسی بیوکولوژی و شدت خسارت سوسک چوبخوار ارس، بازدید و اظهار کرد: جنگل‌های ارس هزار مسجد، یک موضوع فرامنطقه‌ای و یکی از ذخایر ژنتیک و از مناطق گردشگری بسیار ارزشمند کشور است و مشکل خشک شدن درختان ارس معضلی است که احتمالاً از چند سال پیش آغاز شده و تعدادی از درختان منطقه را درگیر کرده است.

مدیرکل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست از نحوه پایش و شناخت چرخه زندگی، تاریخ ظهور و دوره فعالیت سوسک چوبخوار ارس در آزمایشگاه دانشگاه فردوسی مشهد، بازدید به عمل آورد و همچنین در خصوص ارزیابی برخی فاکتورهای زیست محیطی بر حضور، فراوانی و پراکنش آفت چوبخوار ارس در رویشگاه اصلی ارس در استان خراسان رضوی و ایجاد بستری برای تحقیقات کاربردی برای مدیریت آفت، با متخصصین دانشگاه به بحث و گفتگو پرداخت.

وی ضمن بازدید از منطقه حفاظت شده ارس سیستان و پایش و بررسی میزان خسارت آفت در منطقه، پس از نمونه برداری تصادفی از گونه‌های ارس و بررسی آن‌ها بیان کرد: متأسفانه حضور لاروهای خسارت زا کاملاً مشهود بوده و بر پیگیری موضوع از سایر ارگان‌های ذی ربط خصوصاً اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و نیز در سطوح بالاتر، سازمان منابع طبیعی و جنگل‌ها و وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد.

اشرف زاده همچنین در بازدید از بانک ژن اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی اظهار کرد: بانک ژن اداره کل حفاظت محیط زیست استان، یکی از ممتازترین بانک‌های ژن در کشور است و با توجه به کمبود امکانات در بانک ژن، اقدامات بزرگی در خصوص اثبات تخلفات شکار و صید به صورت کشوری انجام شده است.

مدیرکل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: ذخیره سازی بافت‌های بیولوژیک حیات وحش صورت پذیرفته در اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، اقدامی کم نظیر است و جای تقدیر و تشکر دارد.

وی بانک ژن استان را به عنوان بازوی اصلی و عمده در تخلفات شکار و صید و به عنوان تنها مرکز و بانک ژنی که در بحث تشخیص مولکولی گونه‌ها و ذخیره سازی فعالیت می‌کند دانشت و بر لزوم ارتقا امکانات و تجهیزات بانک ژن تاکید کرد.

اشرف زاده در بازدید از موزه حیات وحش شمال شرق کشور، ضمن ابراز رضایت مندی از اقدامات صورت گرفته در موزه حیات وحش اداره کل و همچنین واحدهای تابعه، گفت: با توجه به اعتبار محدود موزه‌ها و با توجه به اینکه استان خراسان رضوی دارای بیشترین موزه در کل کشور و بازدید کننده است، به نحوی که در ایام دهه مبارک فجر بیش از ۲ هزار نفر از موزه بازدید و آموزش دریافت کردند، خوشبختانه اقدامات مفیدی در خصوص نگهداری موزه‌ها منجمله آفت زدایی و ارتقا نمونه‌ها صورت پذیرفته است.

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیازدهی روی یکی از ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آراء: ۰

تاکنون هیچ امتیازی داده نشده، اولین کسی باشید که امتیاز می‌دهد.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Leave A Reply

Your email address will not be published.